OM MIG

Jag är född och uppvuxen i Örebro i en helt "vanlig" familj med mamma, pappa och bror.


Ända sedan barnsben har jag tyckt om att rita, måla och skriva.

Jag minns att jag kunde sitta i timmar med mina pennor och papper och dra ihop historier med bilder som jag ritade själv. Men som med många andra barn och tonåringar blev det så småningom viktigare med kompisar och umgänge än att sitta på flickrummet och hitta på egna tidningar. ..


Efter skolan bodde jag en kort tid utomlands och senare har jag jobbat inom servicebranschen på olika sätt. Under nästan 9 år reste jag runt i Europa och jobbade för en stor researrangör i Sverige. Ett roligt men väldigt krävande jobb förstås. De sista 9 åren fram till våren 2018 var jag i restaurangbranschen, även det ett roligt men krävande jobb. Men...

   ...en känsla började så sakteliga att växa fram; jag saknade något i mitt liv - en förändring behövde göras men jag visste inte riktigt hur eller vad jag behövde göra.

Efter många samtal och diskussioner hemma  började tillslut en plan att ta form.


Så vid årsskiftet 2017-2018 tog vår familj det gemensamma beslutet att bryta upp från vårt liv i Växjö med jobb och skola, och flytta 60 mil norrut till skärgården utanför Gävle. I juni 2018 var flytten ett faktum. Ett beslut som vi inte ångrar! 

En känsla av att ha hittat hem infann sig och min kreativitet späddes på genom denna fantastiska plats!

 

 Inspiration hittar jag i naturen och miljön. Jag ser allt i färger och kombinationer, strukturer och former på träd, växter och sten.

Så greppar jag penseln eller svampen och börjar måla med färgen jag valt ut på tavlan. Sprutflaskan åker fram och plötsligt bildas det olika mönster och figurer. Mera färg och många lager senare får verket vila någon dag innan något faktiskt uppenbarar sig på duken och hittar mitt motiv. En helt fantastisk skapelseprocess där resultatet oftast blir helt oväntat. 

Jag kallar mitt måleri abstrakt/intuitivt och jobbar enbart med känsla.

 


 Ta vara på nuet och lev din dröm efter dina förutsättningar. Livet är för kort för att göra något annat.

                                                                                     Anna ❤